TV Sarjat

Aloittaja Vekenator, 00:04:49 - 06.03.2012

« edellinen - seuraava »

salozka

<- joo Fitz ratkaisee oli kans mahtava!

Nyt ite vasta aloittelemassa tota Walking Deadia, eka jakson perusteella kyl erittäin lupaava. Oon sarjista vähän netistä pälyillyt aiemmin ja kehuja kuullut sarjasta, et osas odottaakin. Ja zombit nyt toimii noin yleensäkin, heh.

Toi Lilyhammer Yle Femiltä vaikuttaa kans nerokkaalta, loistavia tilanteita kun nykiläinen mafioso pyörii norjalaisessa työkkärissä. Sopranosia seuranneille tiedoks et pääosassa Steven van Zandt ja hahmokin about sama ku Silvio Dante. Pinna kireellä aika nopsaan siis :D

Areenassa ei näköjään enää eka osaa, toka osa huikeet pari päivää vielä. Kolmas osa huomenna kympiltä.


http://areena.yle.fi/video/1334694456765




kuka tahansa

#16
Kestipä kauan, ennen kuin löysin aikaa tähän ketjuun vastaamiseen.

Kukaan ei vielä tainnut mainita Communityä. Trailerit huonoja, mutta kyseessä on loistava ja paikoin hyvinkin hämmentävä metakomedia tai miksi sitä nyt sitten kutsuisikaan. Varsinainen postmodernin kulminaatio. Yleensä en pahemmin komediasarjoista perusta, joten tämä oli piristävä tuttavuus. Aiemmin vaikutuksen tehneet kyseisen genren edustajat aika pitkälti laskettavissa kahden käden sormilla (moni jo mainittu tässä viestiketjussa): The Office (Konttori, brittiversio) ja hitusen vähemmän loistava Extras, Big Train, hieman epätasainen Smack the Pony (Ponille kyytiä), Absolutely Fabulous (Todella upeeta), Jeeves and Wooster (Kyllä Jeeves hoitaa), A Bit of Fry and Laurie (Älynväläyttäjät, jonka suomenkielistä nimeä mietittäessä on näemmä taas äly välähdellyt niin maan perusteellisesti), The Young Ones (Älypäät), Black Adder (Musta kyy) ja ennen kaikkea tietysti Monty Pythonit. Jahas juu, Briteistä näemmä kaikki - Community taitaakin sitten olla ensimmäinen jenkkikomedia, josta (näin aikuisiällä) pidän. Tahdon tässä kohtaa kiittää nimim. pma:ta hyvästä huumorintajusta ja siitä, ettei antanut periksi vaan jatkoi jankkaamistaan kunnes suostuin katsomaan pari ensimmäistä jaksoa testiksi.

Muita hyviksi todettuja sarjoja: In Treatment (Terapiassa), jota näytettiin myös Suomessa arki-iltaisin siten, että päiväkohtaisesti nähtiin aina tietyn potilaan terapiaistunto. Ensimmäinen tuotantokausi tosi hyvä, toista en jaksanut kovin pitkälle katsoa. Weeds ei ketjun aloittajalle kelvannut, mutta itse olen siitä kaikki tuotantokaudet katsoneena pitänyt kovastikin. Tähdennettäköön tässä kohtaa, että Californicationille en lämmennyt ja Gilmore Girlsiä suorastaan vihasin. Queer as Folk (Älä kerro äidille, brittiversio) oli kova juttu silloin kymmenisen vuotta sitten. Hautausaladraama Six Feet Underista (Mullan alla) pidin siinä määrin, että intouduin myöhemmin seuraamaan myös toista Alan Ballin luomusta, True Bloodia. True Blood alkoi kiinnostavasti, mutta jatkuvaa alamäkeähän se on ekan kauden jälkeen ollut. Jos vampyyritrendi ärsyttää, niin kyllä ärsyttää myös tämä zombierevival - siltikin on tullut katsottua kaikki tähän mennessä Jenkeissä näytetyt The Walking Deadin jaksot. En tiedä mikä siinä jaksaa viehättää, koska sarjassa on hyvin paljon sellaista, mikä lähinnä ärsyttää. Etenkin ylenpalttinen jenkkimeininki (vrt. kaikin puolin lupaavalta vaikuttanut Falling Skies ja kaikin puolin aivan hirveää kuraa oleva Terra Nova, joita en kyennyt katsomaan muutamaa jaksoa pidemmälle, vaikka scifin kohdalla yleensä olenkin laatuvaatimuksissani varsin lepsu). Ehkä se on sitten vain se postapokalyptisyys. Tuolta aihealueelta pitäisikin kohtapuoliin katsoa kehuttu ja käsittääkseni melkoisen synkkä minisarja Threads vuodelta 1984. Ei kun hetkinen, sehän olikin TV-elokuva eikä minisarja. Sekoitinkohan johonkin muuhun? No, joka tapauksessa hyvää scifiä ovat olleet tietysti Star Trekin originaali ja etenkin TNG, uusi Battlestar Galactica (Taisteluplaneetta Galactica) ja muistaakseni myös ysäriklassikko Babylon 5, jota ollaan pienellä kaveriporukalla alettu katsoa nyt uudestaan. Onhan siinä omat kökköytensä, mutta muistelisinkin lähinnä juonenkuljetuksen olleen B5:ssä poikkeuksellisen toimivaa. Niin ja eikös Earth 2 (Maa 2) ollut myös ihan mainio, vaikka sen tekeminen lopetettiinkin kesken?

Mitäs vielä... Loistavia mutta varmaan kaikille ennestään tuttuja ovat tietty jo mainitut Game of Thrones, Cracker (Fitz ratkaisee), Oz (Kylmä rinki), Riget (Valtakunta), Twin Peaks... Hatshoen mainitsema Portlandia on ollut jo vuoden päivät seuraavaksi katsottavien listoilla, mutten vain ole saanut aikaiseksi aloittaa.

Mutta mitä ihmettä, melkein unohdin aivan loistavan Northern Exposuren (Villi Pohjola)! Eikö kukaan muukaan muka muistanut, vai olenko missannut jotain?

Mary

Millennium. Hieno sarja, joka jäi aikoinaan hieman X-filesin varjoon. Myös Chris Carterin luomus. Löytyy DVD:nä mut en ole varma onko suomenkielisiä tekstejä. Ite lainasin kaverilta boxin ja katoin ruotsinkielisillä. Tässä sarjassa on myös mielestäni kaikkien aikojen hienoin tunnari.

Frank Black rules!

Millennium

salozka

Olipa Mary tosiaan hieno tunnari tossa! Sarjaan en oo tutustunut, mut pitää muistaa toi.

Jostain syystä multa on jäänyt kokonaan välistä toi Villi Pohjola, vaikka monet on sitä kehunut. Pitäis varmaan joskus testata sekin!

Jotenkin toi zombietouhu on aina niin loistavaa et toi The Walking Dead putoo mulle oikein hyvin. Tosin oon nyt vaan telkusta sitä seurannut, eli ihan alkuvaiheissa, saa nähä alkaako jossain vaiheessa tökkiä.

Game of Thronesin kakkoskautta odottelussa myös. Siinäkin on niitä elementtejä et vois olla ärsyttävä, mut kyllä se tossa ykköskauden lopulla alkoi olla kunnon menoa jo!

salozka

Tää postaus olis ehkä pitänyt laittaa muutama viikko sitten, mut tuli nyt vasta mieleen...

Loistavaan This is England -leffaan tehdyt jatko-osat (This is England -86) tuli tässä heinäkuussa, muutaman osan tv-sarja. CocaCola-kisojen jälkeen elokuun puolivälissä tulee vielä muutama jakso (This is England -88). Kantsii jostain kaivaa käsiin jos ei oo tuttu.

http://tv2.yle.fi/juttuarkisto/kakkonen-kertoo/england

"Vuoden 2006 parhaana brittiläisenä elokuvana palkittu This Is England on viiltävä kuvaus nuoruudesta keskellä thatcherilaisen ajan työttömyyttä, yleistä näköalattomuutta ja yhteiskunnallista kuohuntaa.

Päähenkilönä on 12-vuotias Shaun (Thomas Turgoose), jonka isä on kuollut Falklandin sodassa. Koulussa kiusattu Shaun tuntee ensimmäisen kerran elämänsä aikana kuuluvansa porukkaan, kun hänet otetaan mukaan skinijengiin."

xarttux

Lainaus käyttäjältä: kuka tahansa - 02:13:31 - 24.04.2012 Niin ja eikös  (Maa 2) ollut myös ihan mainio, vaikka sen tekeminen lopetettiinkin kesken?

Ainakin, joskus ku toi kakkos kanavalta tuli, nii toimi, mut se tais olla aikaa, ku jäätelöauto oli viel vaaleanpunainen.

Ollaan tyttiksen kanssa katottu GIRLS:siä. Suhteelisen oivaltavaa huumoria paikoittain ja suht kepeää katseltavaa. Vajaan ½h jaksot toimii hyvin. Eka kausi oli läpeensä hyvä, mutta toisella kaudella on ollut pari täytejaksoa. HBO:n sarja kyseessä.

Vekenator

Piti hommata tämä jonkinsortin klassikon maineessa oleva neliosainen minisarja 80-luvulta:



En muista nähneeni tätä koskaan ennen telkkarista sillon penskana, mutta niin paljon kuullut juttua, että pakkohan se oli tsekkailla. Kyllähän tässä aika käppänen meininki on, mutta silti on siistiä nähdä suomalaista kauhua ja tämähän melkein kuin Twin Peaksia ennen Twin Peaksia. Penskana tää ois varmasti ollut maailman pelottavin juttu. Samassa paketissa löytyy myös kotimainen lyhyt kauhuleffa "Merkitty" joka oli myös omalla käppäsellä tavallaan aika viihdyttävä. Lainaan esittelytekstit suoraan netistä:

"Painajainen - Taidemaalari Kai Merilä joutuu autokolariin. Seitsemän kuukauden kuluttua hän herää koomasta, mutta muistikuvat onnettomuutta edeltävistä tapahtumista ovat pyyhkiytyneet hänen mielestään. Merilä palaa huvilalleen ja alkaa maalata muotokuvaa erään perheen kadonneesta tyttärestä."

"Merkitty - Hyytävä tarina alkaa spiritistisestä istunnosta jossa kuolema merkitsee omansa. Hän on entinen ilotyttö Irma jonka hääsuunnitelmat romahtavat kun sulhanen saa selville hänen menneisyytensä. Epätoivoinen Irma yrittää itsemurhaa ja sairaalassa hänet todetaan kuolleeksi, mutta missä kulkee elämän ja kuoleman raja? Sitä ihmettelevät lääkärit kun tyttö katoaa ruumishuoneelta. Kauhua ja fantasiaa yhdistävän elokuvan pääosissa ovat Satu Silvo ja Eero Melasniemi."


RTQ

Lainaus käyttäjältä: Vekenator - 23:48:19 - 20.03.2013
Piti hommata tämä jonkinsortin klassikon maineessa oleva neliosainen minisarja 80-luvulta:


Penskana tää ois varmasti ollut maailman pelottavin juttu.

Oli kyl helvetin pelottava ku telkust katto kakarana!
Bend da rules, break 'em!

Vekenator

Tällä hetkellä menossa uusintakierros Prisonerista. Ren ja Stimpyjä on tullut myös tuijoteltua ahkerasti. Uudemmista sarjoista piti tsekkailla Psychoville joka oli aivan loistava. Herrasmiesliigan käsikirjoittajien uus sarja joka sisältää todella kieroa ja mustaa huumoria. Kirjastosta saa lainattua. Kakkoskausi pitäis metsästää jostain. Yle areenasta löytyy myös jos jotakuta rupes kiinnostamaan, mutta itse en jaksa katsella oikein mitään tietokoneen ruudulta...