KUVIA REUNALTA- dokumenttinäytöksiä (Documentary films)

Aloittaja neko, 13:17:19 - 01.05.2013

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

neko

Oikeutta eläimille -järjestön ja Eläinsuojeluliitto Animalian Turun alueosastot järjestävät ilmaisia dokumenttielokuvanäytöksiä keväällä 2013. Näytökset ovat kaikille avoimia.
Esityspaikkana on Turku-sali ja näytös alkaa kello 14.15.

Elokuvien aiheet kuvaavat ihmisten ja muiden eläinten suhdetta eri tavoin. Ne käsittelevät hyödynnettävien eläinten kohtelua, eläintuotannon seurauksia ja sen vaihtoehtoja henkilökohtaisella, globaalilla ja yhteiskunnallisella tasolla.

4.5. Vegucated (2010) - Ihminen
Vegucated näyttää ne syyt, miksi yhä useampi harkitsee siirtymistä vegaaniseen ruokavalioon. Dokumentti vie katsojan kuuden viikon tutkimusmatkalle vegaaniseen ruokavalioon kolmen lihaa ja juustoa rakastavan amerikkalaisen kanssa. Heidän elämänsä muuttuu - mutta miten?

11.5. Meat the Truth (2008) - Maailma
Meat the Truth on dokumentti ilmastonmuutoksen ja eläinten käyttämisen välisestä yhteydestä. Ilmastonmuutosta käsittelevissä elokuvissa on usein ohitettu yksi tärkeimmistä ilmastonmuutokseen vaikuttavista tekijöistä: eläintuotanto. Elokuva osoittaa miten karjankasvatus tuottaa enemmän kasvihuonekaasuja kuin kaikki liikennemuodot yhteensä.

1.6. Earthlings (2005) - Yhteiskunta
Earthlings käsittelee ihmisten tapoja hyödyntää muita eläimiä teollisuuden eri aloilla. Earthlings tuo esiin hyväksikäytön, jota tapahtuu eri puolilla maailmaa. Palkintoja voittanut, klassikon asemaan noussut elokuva, joka voi muuttaa maailmasi.

Elokuvien aluksi lyhyt johdatus elokuvien teemoihin ja elokuvan jälkeen keskustelua.
Tarjolla myös kahvia ja pullaa!