pe 17.5. Dynamo, Himera esittää: Asa Irons (USA), Micah Blue Smaldone (USA)

Aloittaja kuka tahansa, 10:33:38 - 26.04.2013

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

kuka tahansa

Tällaistakin näemmä tulossa:

http://www.facebook.com/events/294489797351103/
http://asairons.bandcamp.com/track/the-last-offense
https://soundcloud.com/immune-recordings/micah-blue-smaldone-heavy

LainaaHimera esittää kevään viidennessä tapahtumassa akustista folk-musiikkia Yhdysvalloista:

Asa Irons (USA) (21:30

Micah Blue Smaldone (USA) (20:30)

Paikka:
Dynamon yläkerta, Turku
17.5 klo 20.00
Vapaa pääsy

MICAH BLUE SMALDONE

Micah Blue Smaldone on yhdysvaltalainen kitaristi ja laulaja, jonka musiikillinen polku on 2000-luvulla tuonut hänet äänekkäästä punkista (mm. Pinkerton Thugs, Out Cold) folk-musiikin äärelle. Tätä kehitystä Smaldone on kuvaillut näin: "Kyse on toisenlaisesta dynamiikasta, erilaisesta vuorovaikutuksesta yleisön kanssa, mutta musiikki on kuitenkin aivan yhtä vilpitöntä... Nyt tämä tapa antaa minulle kasvun tunteen; näen kehityksen elämässäni. Tästä on syntynyt vuoropuhelua maailman kanssa ja kykenen tuomaan esiin paikkaani maailmassa, rakkaitteni paikkaa maailmassa, minun paikkaani rakkaitteni kanssa."

Micah Blue Smaldonen uusin levy The Ring of the Rise (Immune Recordings/Thrill Jockey) alkaa seuraavan aamun koittaessa hänen ankaran, vuonna 2008 ilmestyneen albuminsa The Red River jälkeen. The Ring of the Rise on kirjoitettu ja äänitetty etäisessä pohjois-Mainessa. Tältä jäiseltä etuvartioasemalta käsin todistetut uudet alut maailmassa ovat herättäneet innon joka kaikuu levyn laulujen läpi. Albumilla on paljon yhtyesoittoa, ja musiikillinen maasto muistuttaakin 70-luvun alun Neil Youngista tai vaikkapa Richard ja Linda Thompsonin ensimmäisistä levyistä. Äänimaisema rakentuu sähkökitaroista, kotitekoisista putkivahvistimista ja Micahille tyypillisestä näppäillen soitetusta akustisesta kitarasta.

The Ring of the Risen lisäksi Immune Recordings/Thrill Jockey on aikaisemmin julkaissut Smaldonelta kaksi levyä, ensimmäinen oli The Red River (2008) ja toinen vuonna 2011 Big Bloodin kanssa tehty yhteislevy. Hän on myös julkaissut kolme soololevyä North East Indie-levy-yhtiöllä ja ollut jäsenenä yhtyeessä Fire on Fire, jonka levyn The Orchard julkaisi Michael Giran Young God Records vuonna 2008. Micah on myös soittanut muun muassa Jack Rosen ja Death Vesselin levyillä.

www.micahbluesmaldone.net
http://immunerecordings.net/catalog/the-red-river/
https://www.youtube.com/watch?v=a92eXWCL5aM

ASA IRONS

Asa Irons on legendaarinen hahmo Uuden Englannin syvistä metsistä. Irons on lähes omakätisesti määritellyt muodon alueelle ominaiselle uudelle folk-musiikille. Vuosia koillis-Yhdysvalloissa asuneena, ja syvää yhteyttä kotiseutuunsa tuntevana, hän alkoi kirjoittaa lauluja tästä näkökulmasta. Asa elää ilman sähköä ja juoksevaa vettä itse rakentamassaan kivitalossa. Myös hänen musiikkinsa on tämän askeettisen ja luontoon sidoksissa olevan elämäntavan inspiroimaa. Spirit of Orr ja Important Records julkaisivat hänen ensimmäisen levynsä muutama vuosi sitten ja tänä keväänä ilmestyy Ironsin toinen levy Knife Gift Debt (Turned Word Records).

Asan maineikas ensimmäinen levy syntyi varsin mielenkiintoisella tavalla. Hän oli saapunut vanhan ystävänsä Swann Millerin luokse talvella 2003, ja häneltä oli juuri varastettu muistikirja, johon hän oli kirjoittanut laulujaan. Asa alkoi harjoitella lauluja jotta ne pysyisivät hänen mielessään. Swann lauloi hänen kanssaan ja hetken mielijohteesta Swannin poikaystävä päätti äänittää kappaleet saman talon kellarissa. Kaiken kaikkiaan aikaa kului puolitoista tuntia.

Asa on myös soittanut folkin superkokoonpanossa Feathersissä, joka teki lähtemättömän vaikutuksen moniin ainoalla LP-levyllään, jonka myöhemmin julkaisi cd-muodossa Devendra Banhartin Gnomonsong -levy-yhtiö. Tämän lisäksi Asa on soittanut Dinosaur Jr:sta tutun J. Mascisin ja nykyään King Tuffina tunnetuksi tulleen Kyle Thomasin kanssa stoner rock -yhtye Witchissä.

https://www.youtube.com/watch?v=2TNo8BuYmeI
http://importantrecords.com/artist/asa-irons
http://www.turnedword.com/bands.html

Tämä on Ironsin ja Smaldonen kolmas yhteinen Euroopan kiertue. Toukokuun Suomen konsertit toteutaan Himera-työryhmän ja Mental Alaska ry:n yhteistyönä.

Esiintymiset Suomessa:

ke 15.5. Helsinki, Semifinal + Teemu Markkula

to 16.5. Tampere, Telakka + Pekko Käppi

pe 17.5. Turku, Dynamo

*************************************************************************************
http://www.facebook.com/himeraturku

http://www.mentalalaska.org/