to 14.2. Kirjakahvila: ystävänpäivän leffanäytös

Aloittaja kuka tahansa, 13:10:21 - 14.02.2013

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

kuka tahansa



https://www.facebook.com/events/559747580710135/

Kirjakahvilan ystävänpäivän leffana torstaina 14.2. klo 19 alkaen katsotaan yksi maailman parhaista elokuvista, Wim Wendersin vuonna 1987 ohjaama epäsovinnainen kertomus enkeleistä maan päällä (127 min, S). Tässä mm. Cannesin elokuvafestareilla aikoinaan pääpalkinnon voittaneessa elokuvassa esiintyvät Perikato-elokuvan pääosasta tuttu Bruno Ganz, Solveig Dommartin, Otto Sander ja Columbona tunnettu Peter Falk. Lisäksi elokuvassa nähdään ja kuullaan myös Nick Cave & the Bad Seeds.

NB: The movie is (mainly) in German with Finnish subtitles, eli elokuva on puhuttu pääosin saksaksi, tekstitetty suomeksi.

Näytökseen on vapaa pääsy.

teema.yle.fi:

LainaaNäkymättömät enkelit tarkkailevat jaetun Berliinin elämänmenoa ja auttavat yksinäisiä ja masentuneita sieluja.

Paitsi runollinen rakkaudentunnustus ihmisille elokuva on myös upea ajankuva nyt jo kadonneesta maailmasta: vuoden 1987 Berliinissä vain enkelit pystyivät ylittämään kaupunkia jakavan muurin.

Enkeli Damielin (Bruno Ganz) maailma muuttuu, kun hän kohtaa sirkusenkelin, trapetsitaiteilija Marionin (Solveig Dommartin). Damiel rakastuu ja alkaa seurata Marionia. Seuraukset ovat kohtalokkaat, mutta odottamattomalla tavalla.

Yksi runollisen, melankolisen elokuvan monista hahmoista on Berliiniin kuvauksiin tullut Peter Falk, elokuvatähti omana itsenään, vaan ei täysin vailla kosketuksia humaaneihin enkeleihin.

Elokuvan kuva- ja äänimaailma on huikea, sillä se etenee kuin siivillä, enkelten näkökulmasta. Maan päällä elokuvan ääniin yhtyy myös Nick Cave, jonka keikalla viihtyy enkelikin.